H.C. Andersen bøger


Den imponerende fantasi og skriveevne af H.C.Andersen har fascineret mange igennem tiden, og bliver ved med at fascinere os. Historierne spredes som vinden, og er endda kommet verden rundt. I dag er der umådeligt mange mennesker, som gengiver disse fortællinger. Folk kommer fra mange forskellige lande for at besøge forfatterens hjempæl, hvor hans første fortællinger begyndte at slå rødder.

Her hos os i landhuset, forsøger vi at udvise stor respekt for H.C. Andersen og alle hans værker. Vi arbejder på, at være tro mod hans originale værker, da vi anser forfatterens historier som noget alle burde opleve. I vores blog om H.C. Andersen eventyr, kan man læse mere om forfatteren. På vores produktside, kan man også  se værker fra H.C. Anderen, som vi har udset os til vores læsere. 

Som noget ekstra, kan H.C. Andersen og hans mange fortællinger noget helt særligt. Hans mange værker bliver ved med at åbenbare os - de reflekterer os selv, og vi kan genkende de mange hændelser i bøgerne tage form i vores eget liv.

Derfor er det blevet meget almindeligt, at bruge hans bøger til landets talrige folksekoler. Der kan findes et utal af budskaber i hans bøger.

Når man bevæger sig ned i dybden i et af de mange eventyr, bliver man fanget, og rejsen varer ved indtil man når til slutningen. Man bliver nemt opslugt, og må derfor have det hele med. Dette er bl.a. fordi han benytter sig af kontraktmodellen, som også er kendt som “hjem-ude-hjem”-modellen. Det er blot én af de mange skrive teknikker, som indgår i  H.C Andersens bøger.

Det har dermed fået stor værdi, at anylsere og genfortælle hans mange historier for hinanden. Og vi bliver klogere for hver gang, vi giver os i kast med at nærstudere H.C. Andersens værker. 

 

Mindeværdige H.C.Andersen eventyr

Vi kender alle oplevelsen af, at have læst noget som sidder sig fast hos én. En helt særlig strofe, citat eller sågar en hel fortælling. Alle forfattere stræber efter at opnå dette. De ønsker at skrive noget SÅ bevægende, at det vil efterlade læseren med en helt særlig oplevelse.

Nogle forfattere har denne særlige evne til at formå dette. Og det er derfor ingen undtagelse med H.C. Andersen. Det er endda almindeligt, at børn og voksne kan gengive fortællinger fra hans værker. Det er forbløffende som H.C. Andersen kan formå, at fange noget, som hos læseren får svært ved, at give slip på igen.

Har man igennem tiden hørt eller læst værker fra H.C.Andersen, kan man måske udpeje noget, som ens ynglingshistorie fra forfatteren. Disse historier fortæller os noget, og berører os på et helt særligt plan, som til tider, kan være umuligt at formidle til andre. Når man bliver særligt berørt af en sådan historie, er det ofte naturligt, at forklare andre, hvad særligt der er ved den historie man bliver berørt af.

Derfor er eventyr fra H.C. Andersen noget af det bedste at genfortælle. Eventyrene er fængende og overkommelige at formidle til børn og voksne. Og forhåbentlig kan man få delt den samme glæde til andre, som man selv har fået ud af dem.

 

De bedste værker fra H.C. Andersen

Det ligger dybt i vores natur, at vi sammenligner, katagoriserer, vægter og vejer alt muligt - bøger er heller ingen undtagelse her.

I dag benytter vi os af en masse udfrakommende faktorer, som er med til at vurdere bøgers indhold og udseende for os. Vi benytter os både af popularitet og udtalelser fra eksperter, som hver især kommer med deres vurderinger.

Dette er selvfølgelig en god ting, da det ikke er særligt tillokkende, at købe en bog, som højt sandsynligt ikke vil fange ens interesse.

Det er dog vigtigt, at man ikke altid prioriterer sine valg ud fra andres, men at man finder noget man selv syntes om. Bøger kan nemlig godt være gode selvom de ikke har modtaget fem ud af fem stjerner.

Desværre er der mange, som ikke køber bøger, der har modtaget middelmådige vurderinger. Dette er meget skidt, fordi bøger kan sammenlignes med kunst. Ofte er det individuelt og skiftende, hvad man bryder sig om. Der findes derfor ikke noget endegyldigt svar på hvilken historie som kan erklæres for den bedste.

Det samme gør sig gældende for H.C. Andersens mange værker. Det er meget individuelt og det er derfor ikke muligt at få afklaret, hvilken fortælling kan kaldes for det bedste værk fra H.C. Andersen.

Èn ting er dog sikkert. Forfatteren har haft ramt plet hos mange mennesker med hans mange værker. Dette bliver bl.a. afspejlet i hans mange udmærkelser og priser, som heriblandt er:

  • Roter Adlerorden af tredje klasse

  • Prometheus Award - Hall of Fame

  • Dannebrogordenen

  • Gouden Penseel (1976)

  • Bayerske Maximiliansorden for videnskab og kunst (1859)

Med de mange titler, som forfatteren har haft opnået igennem tiden, er det sikkert, at erklære vores alles H.C. Andersen, som en verdenskendt legende.

Vi er derfor heldige, når vi åbner en bog af H.C.Andersen og giver os i kast med at læse. Det er en kulturarv, som vi aldrig bør tage forgivet.