Personlige bryllupsgaver


Der skal holdes et bryllup og kærligheden skal fejres. Inden den store dag skal alle gæster dog tage stilling til det vigtige spørgsmål: hvilken gave skal brudeparret have?

Har brudeparret lavet en ønskeliste, er det naturligvis en mulighed at følge den og købe en gave fra listen. Her risikeres der dog at brudeparret får mange eksemplarer af den samme gave, og det er ærgerligt at de skal ned og bytte mange af deres gaver. En idé der sikrer parret en personlig og mindeværdig gave, er en indgraveret gave, enten med deres navne og deres bryllupsdato eller en anden personlig tekst. Tag et kig på de mange skønne produkter i shoppen, der kan personliggøres med indgravering – perfekt som bryllupsgave. I udvalget er er der blandt andet glas, vaser, kagespader, dækkeservietter, bøger og lysestager, der alle kan personliggøres til lige netop brudeparret.

Hvad giver man til et bryllup?

Der er naturligvis nogle klassikere inden for bryllupsgaver såsom godt dansk design, pyntegenstande, køkkenmaskiner og kunst. Men ofte har parret allerede boet sammen i flere år, og mangler ikke nødvendigvis nyt service eller en ny sofa til hjemmet. Giv dem i stedet noget de ikke har brug for, men som vil forskønne mange af de dejlige stunder, de får sammen som mand og kone. Champagneglas med indgravering kan bruges allerede på bryllupsdagen, hvor brudeparret kan skåle sammen, når de endelig får et øjeblik alene sammen. Glassene kan findes frem igen på alle fremtidige bryllupsdage og naturligvis når der skal fejres de små ting i hverdagen.

champagneglas med indgravering

 

Bryllupstraditioner

Der er mange ting at tænke på, inden man skal til bryllup. Udover selve bryllupsgaven, tøjet og planlægning af bryllupsdagen, skal der tages hensyn til de mange traditioner på selve dagen. Danske bryllupper har mange specielle og unikke traditioner, som ikke findes i bryllupper i andre lande. Vil man som gæst gerne planlægge underholdning, en overraskelse eller holde en tale til brudeparret, er det vigtigt at der tages fat i brylluppets toastmaster i god tid. Tænk også gerne over hvem brudeparret er, og dermed hvilken type underholdning de ville foretrække til deres bryllup.

Talerækkefølge til bryllup

Mange ved for eksempel ikke at der er en specifik talerækkefølge til et bryllup. Det er nemlig aftenens vært der altid taler først, og derefter præsenterer toastmasteren. Så skal brudens far holde tale, så brudgommen, forloveren, brudgommens far, og til sidst bruden selv. Efter de taler er ordet i princippet frit, men kontakt altid toastmasteren inden. Ofte skrider tidsplanen hvis der er meget lange taler, og selskabet kan ende med at få mad meget sent på aftenen. Traditionen tro skal brudevalsen danses inden klokken 12, så det er vigtigt at overholde tidsplanen nogenlunde.

Giv brudeparret en gæstebog til brylluppet

En god gave til brylluppet er en gæstebog, der allerede skal tages i brug på selve dagen. Fortæl gæsterne at de meget gerne må skrive en personlig hilsen til brudeparret. Så vil brudeparret altid have et godt minde om dagen, som de kan finde frem og mindes deres store dag. Mange vælger også at lave et fællesmaleri eller får bryllupsgæsterne til at være kreative og bidrage med historier, citater eller billeder, for at skabe et minde om dagen. Her er det at bruge en gæstebog til bryllup et nemmere minde at opbevare.