Gave til konfirmationen


Den bedste gave til konfirmanden

Konfirmationssæsonen er på vej, og de nyklækkede konfirmander skal selvfølgelig fejres med gaver i lange baner. De unge konfirmander træder ind i de voksnes rækker foran venner og familie og skal naturligvis fejres med både taler, god mad og selvfølgelig gaver. Men frem for at give penge, der kan bruges til hvad som helst, foretrækker mange at give en mere personlig gave, som konfirmanden altid vil huske og mindes den gode dag hver gang gaven bruges.

Derfor er gaver med tryk eller indgravering så gode til særlige lejligheder. De kan nemlig huskes i mange år efter, skal ikke byttes og vil altid stå som et minde om den store dag.

konfirmationsgave 

Navn, sætning eller initialer gør enhver gave mere personlig

Med en personlig indgravering eller tryk, kan helt almindelige gaver blive til helt særlige gaver. Har konfirmanden et motto, eller måske et kælenavn, kan en god konfirmationsgave være termokrus med personlig indgravering, der vil gøre kaffe- eller tepausen lidt hyggeligere. I gamle dage begyndte konfirmander at ønske sig ting til deres kommende husholdning, allerede til konfirmationen. Det er ikke længere noget konfirmander gør, men derfor kan personlige termokrus være flotte at have til konfirmanden en dag skal flytte hjemmefra.

Ellers kan en flot glasvase med initialer og dato også være et fint minde om den særlige dag, hvor konfirmanden blev fejret. Når vasen bliver fyldt med blomster og sat frem på bordet, bliver den fine gave virkelig vist frem. 

Nøglering med personligt tryk

En fin lille ekstragave til konfirmanden kan være en personlig lædernøglering med tryk. Så kan konfirmanden altid kende sine nøgler fra de andres, og den moderigtige nøglering fylder, med sit enkle design, ikke meget i lommen. Nøgleringen ville fungere godt som en god ekstragave, hvis konfirmanden er så heldig at få en ny cykel i konfirmationsgave. Så kan cyklen ledsages af den personlige nøglering med cykelnøglen i. Nøgleringen er også nemmere at pakke ind end cyklen er, og kan repræsentere cyklen på gavebordet. 

Til den mandlige konfirmand

Konfirmationen ses af mange som overgangen til de voksnes rækker, og derfor er en personlig kortholder til den mandlige konfirmand, en gave der markerer den særlige lejlighed. Udover det personlige tryk af navn eller initialer kan pungen også indeholde lidt penge til konfirmanden. For ifølge gammel overtro må man aldrig give en pung i gave, uden en smule penge i, da det giver uheld i økonomien. Her vælger mange at fylde den med en enkelt mønt, men det er oplagt i dette tilfælde at fylde pungen med lidt ekstra penge til konfirmanden. Så kan den personlige kortholder også komme med på shopping, når konfirmanden skal ud og bruge lidt af konfirmationspengene og hygge sig med vennerne.

Bliver pungen væk eller stjålet, er initialer med til at sikre at pungen eller kortholderen er nemmere at genkende, hvis den bliver fundet. Derfor er der større chance for at pungen finder sin rette ejermand igen, hvis den er genkendelig på initialerne. 

Kalender med navn eller initialer

Til den organiserede konfirmand, der er glad for at skrive aftaler og lektier ned i hånden, er en læderkalender med personligt tryk, en oplagt gaveidé til en konfirmation. Kalenderen er i høj kvalitet, og med udskiftelige sider og flere lommer på indersiden, vil den kunne følge konfirmanden i mange år. Den personlige læderkalender vil erstatte de kedelige kalendere, der alligevel udskiftes hvert år, og i stedet være et godt og brugbart minde om konfirmationsdagen. 

Det ser mere stilfuldt ud at hive en lækker læderkalender frem fra tasken, end en almindelig plastikkalender. Men sørg for at konfirmanden vil sætte pris på en pæn fysisk kalender, inden du køber en personlig kalender til konfirmanden. Mange bruger deres telefon eller computer som kalender, selvom mange også stadig sværger til den klassiske papirkalender. I dette tilfælde handler det om at kende konfirmandens præferencer.