Personlige børnebøger


Tænker man tilbage til ens tidligste år og de mange vigtige begivenheder som er forbundet dermed, kan det være helt umulig at genkalde de mange øjeblikke. Derfor er det guld værd, at have opbevaret en masse minder ved f.eks at få opmagasineret tegninger, notater eller videoer hvor de første ord eller sætninger bliver udtrykt.  Samtidig har det en stor underholdnings værdi, at få omgivelserne og stemningen beskrevet igennem disse.

Det er skønt når man kan fordybe sig i et hav af minder fra sin eller sit barns barndom. Og alle burde have mulighed for at kunne dette. I dag findes der adskillige måder og metoder hvor man genopleve de mange skønne minder. Som nævnt kan man benytte et kamera og få optaget en masse på film. Dette er blevet et genialt værktøj til at fange situationer, begivenheder og omstændigheder på.  Men det er dog ikke alt som et kamera kan opfange. Et kamera kan f.eks ikke opfange de mange tanker og forestillinger, som man kunne have fra dengang et billede eller en video blev taget. For at få denne del med kan det være en god idé, at skrive alt dette ned.

Desværre er det ikke altid nemt, at få skrevet de mange tanker og forestillinger ned. Måske har man så mange tanker og forestillinger, at det kan virke uoverskueligt, at få det hele beskrevet.  Det er dog blevet meget nemmere i dag. Vi har fundet nogle fremragende dagbøger, hvori en masse gode skabeloner vil gøre det langt nemmere, at give sig i kast med skriveriet. Med vores bøger fås en unik mulighed for, at få dem yderligere personliggjort. Hos os kan man få indgraveret et særligt tryk på bogbindet. Dermed kan man få sit barns navn trykt herpå.

Man kan hurtigt blive bidt af, at skrive en masse om sit barns liv. Derfor kan det tænkes, at et ønske om at videregive sine egne erindringer til sine børn eller børnebørn vil opstå.  Og derfor anbefaler vi, at anskaffe en ‘Fortæl nu bog’. Disse bøger er et glimrende værktøj til, at få genfortalt en masse om sig selv. Samtidig bliver dette til stor glæde og gavn for hele familien.  Ydermere er det værd at bemærke, at disse bøger også indeholder et udvalg af historiske højdepunkter fra de sidste 80 år.

Der befinder sig altså en uvurderlig underholdningsværdi i, at kunne genkalde sine egne eller ens barns tidligste år.  Derfor er det altid værd, at tage et kig på de mange mindebøger der findes. For at gøre det nemt har vi udvalgt nogle af de nyeste og mest udbredte mindebøger på vores hjemmeside

 

Eventyr og historier til børn

Noget andet som er med til at styrke den vigtige forbindelse med ens barn er, at læse en hyggelig historie op. Alt afhængig af barnets alder, er det muligt, at finde den rette bog på vores hjemmeside. Som forslag på nogle gode eventyr og historier, har vi på landhusets hjemmeside udvalgt nogle særdeles gode bøger, hvor velkendte klassikere og nye eventyr indgår. Deriblandt kan man også finde en masse udbredte sange og salmer, som hver især målretter sig til de helt små og opefter.

At læse en god histore for ens barn, kan være den bedste måde, at få barnet til at falde til ro og få samlet tankerne. Samtidig styrkes båndet mellem barn og forælder, og dette er en uvurderlig gave for enhver familie.

Når historielæsning for alvor bliver en del af dagligdagen, kan det ske, at ens barn bliver forelsket i nogle få eller én forælling. Det kan derfor være lidt anstrengende at blive ved med, at genfortælle den samme historie flere gange. Det kan endda være, at man har forsøgt sit bedste på at introducere mange andre historier, men lige lidt hjælper det.   

Derfor kan det være en idé, at prøve noget af nedenstående for, at gøre barnest ynglingsbog lidt mere uudholdeligt for dig selv.

 

Tips til historieoplæsning

Det kan ske, at du er lidt brugt af den samme historie, og det er lige før, at du kan citere hvert et ord fra dit barns ynglingshistorie i søvne. Alligevel insisterer familiens yngste på, at høre den selvsamme histore igen. Dette skal du ikke lade dig skræmme af – tværtimod!  Start med at tage en dyb indånding og fokusér på at genfortælle histoiren i et nyt lys.

  1. Brug stemmen

Måske er du i forvejen god til at lave forskellige stemmer når du læser højt.  Det kunne også være, at dette ikke er din stærkeste side. Forsøg dog at gøre dette – og prøv også med nye stemmer. Det er altid en sjov og god måde at komme godt i gang med historien på.

  1. Lad illustrationerne fortælle

Der er også et utal af børnebøger som indeholder en masse gode illustrationer. Disse er et genialt værktøj til at støtte dig som fortæller. Prøv at gå på opdagelse i disse. Det kan være at der er noget nyt som i sammen kan spotte. Kig godt efter! Påpej hvilke farver som er brugt. Måske er der noget mærkeligt, flovt eller særligt sjovt på illustrationerne som ikke er blevet lagt mærke til før.

  1. Lad barnet fortælle

Har du tabt pusten lidt, kan du opmuntre dit barn til at genfortælle noget af historien. Det er især en rigtig god idé, at overlade fortællerrollen til dit barn. Dermed får du dit barns perspektiv på dele af historien. Du vil måske opleve historien tager nogle nye drejninger, som dit barn får skabt.

  1. Leg med historieoplæsningen

Pep tingene mere op, og prøv at gøre historielæsningen til en leg. Dette kan f.eks gøres ved, at lade dit barn stoppe dig hver gang et ord i historien erstattes af et fjolleord. Du vil opleve at det er utrolig sjovt. Det kan endda være, at i begge kender historien så godt, at du kan starte en sætning og derefter få dit barn til at afslutte den.

  1. Nok er nok

Når din grænse er nået og den samme historie ikke kan fortælles på mange andre måder, er det vigtigt at sige fra. Forsøg at indgå et kompromis med dit barn. Lav en aftale med dit barn om, at bogen kun bliver læst hvis du må vælge en anden bog bagefter. Det kan være at dette virker, og dermed kan en ny bog forhåbentlig overtage pladsen som dit barns favorit.

  1. Intet varer ved

Er du meget uoplagt, kan tanken om, at erstatte historieoplæsningen med noget andet strejfe dig. Det er derfor vigtigt at huske på, at højtoplæsningen ikke varer ved. Inden du når at få set dig om, vil du opleve, at din lille pige eller dreng pludselig er blevet stor. Så nyd derfor de hyggelige stunder med historielæsning så længe det står på.